Muokkailin hiukan tätä Martta-liiton reseptiä hieman omaan makuuni sopivammaksi. Tässä siis vielä oma versioni tästä ihanasta pataleivästä:
Pataleipä
6 dl Sämpyläjauhoja
1 dl Vehnäjauhoja
1 dl Vehnärouhetta
½ tl Kuivahiivaa
2 tl Suolaa
5 dl Vettä
3rkl Öljyä
1. Yhdistä jauhot, rouheet, suola ja kuivahiiva. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä astia kelmulla ja anna taikinan kohota n. 14 tuntia huoneen lämmössä.
2. Kuumenna uuni ja pata (itse käytän ihan tavallista lasista uunivuokaa kannella) 225 asteeseen.
3. Voitele pata öljyllä.
4. Kumoa kuumaan ja voideltuun pataan taikina.
5. Paista kannen kanssa leipää n. 30 minuuttia, tämän jälkeen poista kansi ja anna leivän paistua vielä n.15 minuuttia. Kumoa valmis leipä pois padasta kuumana.
Ja ei muuta kuin nauttimaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti